Om Bianca

Bianca Brandon-Cox

Bianca jobbar som matfotograf, rekvisitastylist och filmproducent. Hennes kunder består av alltifrån stora kommersiella kunder till små matproducenter och hon är helt inriktad på mat- och dryck.

Jag brinner personligen för mat, dryck och människorna bakom maten, men även välgjorda matkoncept och nytänkande marknadskommunikation. Mitt mål är att förmedla en upplevelse, känsla och lust via det jag skapar – materialet ska dofta, smaka och ge mersmak.”

Bianca är i princip uppvuxen i mörkrummet med sin mormor som var fotograf. Hon har ca 20 års erfarenhet som fotograf men inriktade sig helt på mat och dryck 2010. Bianca har även erfarenhet från matbyråbranschen då hon varit anställd på tre byråer med fokus mot just matkunder.

Idag är Bianca en sjufaldigt prisbelönt matfotograf – en av Sveriges mest passionerade. Hennes bilder är estetiska, genomtänkta med ett tidsenligt trendperspektiv. Att hon även är genuint intresserad av människorna bakom maten går inte att ta miste på i hennes porträtt och reportage. För redaktionella och kommersiella kunder, svenska likväl som internationella, skapar hon idag material till böcker, magasin, broschyrer, filmer, reportage och trendspaningar.

Bianca har känsla för hur hon kan förmedla essensen av ett varumärke eller ett budskap. Hon hanterar både detaljer och helhet och stylar ofta sina fotograferingar själv.

Studio och kök finns på Bergsunds Strand i Stockholm. Med sitt breda kontaktnät roddar hon snabbt ihop en hel produktionsgrupp (kockar, matstylister, receptutvecklare, skribenter/copy).

Läs mer om Biancas erbjudanden här.

Se gärna Pinterest för en snabb överblick av fotojobb

Eller utforska hela portfolion här på hemsidan