The one day Food Photography and Styling workshop in Stockholm, Sweden, at the food studio Swedish Taste 13/2, 2016 is now ended (but will be back soon). We had 3 stations with different lighting and different angles. We both listened to Ludwig Tjörnemo Captain of the Swedish Junior Culiary Team (also working at Esperanto), and enjoyed his fantastic cooking. All participants got to choose prop styling and Ludwig plated differently for each and every choice. I am so impressed by the group!

Read som of their comments here (in Swedish):

TACK Bianca för en mycket givande kurs!!
Mina kokböcker, tidningar mm ser alla lite annorlunda ut nu med mina “nya” ögon. Som kursledare var du initierad, väldigt klar och tydlig i ditt sätt berätta och beskriva saker. Vill gärna ha en fortsättningsdag! Än en gång tack för en inspirerande dag!
Liselotte
——

Det var verkligen en kul, lärorik och inspirerande dag!
Anette

——
Tack Bianca Brandon Cox för en kreativ, inspirerande och lärorik dag! Jag hade gärna gått 2 dagar. Innehållet var suveränt, så på 2 dagar hade man hunnit grotta ner sig mer i varje moment.
Charlotte

Inlägg från Charlotte/Fröken Friberg här.

——

Upplägget med en kock på plats och en massa olika props är verkligen att rekommendera, så håll utkik efter nästa tillfälle – det ska jag göra.
Fredrik

Läs mer från Fredriks text här:
För någon månad sedan deltog jag i en matstylings – och fotograferingskurs, på Swedish Taste i Stockholm. Kursledare var mycket professionella och kunniga Bianca Brandon-Cox. Jag hade träffat Bianca någon gång innan och kommit i kontakt med hennes arbete, på flera ställen. Så när jag såg att hon skulle hålla den här kursen, anmälde jag mig direkt.

Under dagen på Swedish Taste gick vi igenom ett block med teoretisk kunskap och sedan fick vi välja ut olika props, bland annat tallrikar, som skulle användas för att skapa den känslan vi ville få fram med våra bilder. Otroligt duktiga och trevliga Ludwig Tjörnemo, lagledare för Svenska Juniorkocklandslaget, hade en del att stå i, när han skulle lägga upp (eller plejta/plating) stekt kyckling och fräscha grönsaker på olika tallrikar hela tiden. Även desserten fick han jobba med på samma sätt, något han naturligtvis klarade galant.

I två olika stationer fick vi sedan rigorösa tio minuter vardera på oss, att ljussätta och styla våra bilder. Hela tiden coachade Bianca oss, med handfasta och matnyttiga tips på allt möjligt som gör en matbild levande och intressant.

Och det handlar om ljuset. Hur det faller, att det reflekteras i vattendroppar och fett från varmt, sprödstekt kycklingskinn. Hur det gör att strukturer i grönsakerna kommer fram på ett verklighetstroget sätt och hur studsar i det vita – oavsett om det är en reflektion i en fettdroppe eller en klick creme-fraiche. Det vita är alltid det som drar vår blick till sig. Det är ljuset vi målar med. Som gör att vi kommer in i maten.
För det måste man – man måste sugas in i bilden och komma in i maten för att den ska tala till oss och för att den ska smaka. Mat måste smaka gott även på bild. Mat som inte smakar gott på bild är inte intressant.
Precis som med maten vi äter.

Upplägget med en kock på plats och en massa olika props är verkligen att rekommendera, så håll utkik efter nästa tillfälle – det ska jag göra.
Fredrik Kämpenberg