Bianca Brandon-Cox

Föreläsningar

Föreläsningar och kurser med syfte att inspirera till affärs- och produktutveckling

Inspirerande föreläsningar och kurser i marknadsföring och hållbar affärsutveckling för besöksnäringen.

 

Föreläsningar

Måltidsturism och hur man skapar attraktiva besöksmål 16/4, 2024, Hushållningssällskapet Västra och Hembygdens smaker

Hembygdens smaker projekt stöttar hembygdsföreningar att utveckla och synliggöra sina matkoncept med fokus på lokal och hållbar mat.

Under denna föreläsning får hembygdsföreningar lära sig mer om aktuella trender samt hur de kan dra nytta av dessa i sina verksamheter, potentialen inom måltidsturism och konsten att attrahera både svenska och internationella resenärer. Jag kommer även att dela insikter och goda exempel med syfte att visa på möjligheter relaterat till att kombinera måltidsturism med det svenska kulturarvet. Låter detta intressant läs mer olika tjänster inom måltidsturism här.

Digital kommunikation & marknadsföring 13/4, 14/4 samt 19/3, 2024, Länsstyrelsen Dalarnas län och Länsstyrelsen i Gävleborgs län

En kurs i där livsmedelsförädlare, primärproducenter samt måltids- och naturturismföretag får konkreta verktyg för att lyfta och synliggöra sina företag med hjälp av digital kommunikation och marknadsföring.

Kursens innehåll:
– Konsumenttrender och måltidstrender
– Hur man når morgondagens kunder
– Kostnadseffektiv marknadsföring
– Val av kanaler
– Sociala medier
– Influencers
– Sökordsoptimering
– ChatGPT

Tusen tack för en inspirerande kurs! Inte nog med att du delat med dig av din gedigna erfarenhet och kunskap, men du har även låtit oss tänka utanför boxen med stor entusiasm! Du har frågat, finslipat och pushat oss tills vi har fått alla pusselbitarna på plats!! En så otroligt lärorik process med många verktyg att ta med sig vidare👍❤️.”

Tourism and Hospitality Marketing 15/1-15/2, 2024, IHM Business School:

En del av utbildningen “Konceptutvecklare event och besöksnäring” på 80 veckorKursens syfte var att ge den studerande kunskaper och färdigheter kring marknadsföring och försäljning av turist- och besöksprodukter utifrån kraven på kundvärde och lönsamhet.

Eleverna fick bland annat lära sig att utföra marknadsanalyser, värdera olika marknadskanaler i relation till säljstrategier och kunderbjudanden, utforma och kommunicera kunderbjudande genom relevanta marknadskanaler samt skapa aktivitetsplaner och välja metoder och verktyg för uppföljning/utvärdering.

De fick även utföra ett verkligt case med uppgift att skapa en hel marknadsplan samt skräddarsydda paket- och kunderbjudanden för “Dalsland – Sveriges graveldestination“.

“Ville bara skicka ett stort tack för den grymma presentationen här i Dalsland. Det var verkligen inspirerande att ha dig hos oss och höra dina tankar och idéer. Du gav verkligen en energikick åt alla här, och det var superkul att höra allt du delade med dig av. Tack för att du gjorde vår turismdag så givande för oss alla.”
 

Turismdagen i Dalsland 28/11, 2023, Visit Dalsland:
För en bred målgrupp bestående av partnerföretag, ägare, styrelse, kommuner, banker och andra intresserade föreläste jag om:
Sverigebilden – Hur står den sig? Vilka är de främsta associationerna till landet Sverige? Sverige “Världens hållbaraste destination”.
– Morgondagens gäst – vem är den? Vad har den för önskemål och behov?
Trender – viktiga trender just nu och tips på hur svenska besöksnäringsföretag kan använda sig av trenderna i sin verksamhet.
Hållbar produktutveckling – verktyg för att skapa nya hållbara produkter med syfte att attrahera morgondagens gäster.
– Marknadsföring – hur når vi morgondagens gäster, vilken typ av marknadsföring ger effekt, hur skapar man platsunik text som lockar både resenärer och som premieras av sökmotorerna? Vilka kanaler är viktiga? Och hur kan man använda sig utav ChatGPT?

“Tusen tack för ditt deltagande. Har fått så positiv feedback på din del.” 

Vad söker en medveten resenär och Dra nytta av måltidstrender 16/10, 2023, Upplev Gastronomiska Gävleborg
Inspirationföreläsning under ett webbinarie om “Måltidsresenärerna”, en del av en digital utbildning “Att skapa hållbara och platsunika måltidsupplevelser”, med Eva Jilkén och MatVärden.

Webbinariet hölls tillsammans med Visit Sweden och utvecklarna av helhetsupplevelsen “Cykla i filmlandskapet Småland“.

“En intressant och lärorik dag inom projektet ‘Välkommen åter’! Vem är egentligen morgondagens resenär, och vilka trender ser vi framöver? Bianca Brandon-Cox gav oss både inspirerande tankar och viktiga insikter om hur vi kan tänka för framtidens resande.”

Morgondagens resenär och trender 6/10, 2023, Jämtland Härjedalen Turism:
Under Exportdagen i Östersund, föreläste jag bl a om:
– Morgondagens gäst – vem är den? Vad har den för önskemål och behov?
Framtidsspaningar – kort intro på viktiga trender just nu och tips på hur du kontinuerligt kan hålla dig uppdaterad.
Produktutveckling – verktyg för att skapa nya spetsiga och hållbara produkter med syfte att attrahera morgondagens gäster.
Marknadsföring – hur når vi morgondagens gäster, vilken typ av marknadsföring ger effekt, hur skapar man platsunik text som lockar både resenärer och som premieras av sökmotorerna? Vilka kanaler är viktiga? Och hur kan man använda sig utav ChatGPT?

 
“…du var väl förberedd, och kändes väldigt kunnig i ämnet – plus att du kändes genuint engagerad vilket gjorde det hela väldigt trevligt och intressant att lyssna på! Jag uppfattar det som att deltagarna var mycket nöjda.”

Storytelling 27/9, 2023, Gästriklands besöksnäring
Under en utvecklingsdag i Smörnäs, Gävle, föreläste jag om Storytelling på Eldson vildmarksläger för Gästriklands Outdoornätverk

Under ca 1,5 h berättade jag bland annat om:
– Kraften i platsunik Storytelling
– SEO-optimerad Storytelling
– Hur man man kan dra nytta av konsumenttrender 
– Hur man kartlägger sina innehållsresurser 
– Storytelling för olika målgrupper, syften och kanaler
– Hur man blir av med skrivkramp
– En arbetsmetod för att skapa och planera content kontinuerligt 
– Hur man kan nyttja ChatGPT i sin verksamhet   

Jag gav även konkreta exempel på hur man kan använda sig av Storytelling i sin egen verksamhet. 
 
“Matfotografi och styling-kursen var superkul och lärorik… Om jag skulle betygsätta så hade kursen fått 5 av 5 i betyg.⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
 

Matfoto- och stylingworkshop på Görvälns Slott 9/9, 2023, Görvälns Slott

Under en halvdag fick ca tio deltagare lära sig att styla och fotografera mat samt dryck med mobilen. En ynnest att få vara på Görvälns Slott och att få tillgång till floristen Carola Fogelbergs buketter samt trädgårdsodlingarna som även Carola står bakom. Matsylist John Anderson.

 
Detta ingår:
– Fota med mobilen
– Ljussättning
– Prop Styling
– Matstyling
– Komposition
– Bildredigering
 
Som kursdeltagare får man även ett utbildningsmaterial på ca 80 sidor.
 

 

Trender inom måltidsturism 2/6, 2023 Landskapsmåltider & NIFA

Hos Carl Jan Granqvist på Saxå Bruk anordnades en heldag med föreläsningar och en workshop relaterat till olika utvecklingsprojekt med måltiden i fokus bland annat “Utveckling av måltidsdestinationer” och “Framtidens hållbara måltidssystem”.
 
Jag föreläste om “Måltidstrender” med insiktsmaterial från Visit Sweden och njöt av Carl Jan Granqvist extraordinära värdskap. Blev också väligt imponerad av NIFAS bok “Värmländsk mat med storys“.
 
 

 

“Tack för att du hjälpte oss att göra Destinationsdagen 2023 så bra!
Så många som reagerat positivt på alla tydliga fakta och exempel vad gäller våra presumtiva gäster.”
 

Trender inom måltidsturism 15/3, 2023,Visit Roslagen

Mat som ger platsutveckling, Roslagens destinationsdag!

Årets tema? Mat som reseanledning! En branschdag för framförallt aktörer verksamma i besöksnäringen. Kunskapsdagen innehöll inspiration och kunskap om platsutveckling och måltidstrender samt gav möjlighet till nätverkande och att smaka på “svenska tapas” från Roslagens lokala producenter.

Tillsammans med Placebrander som utvecklat Visit Roslagens reviderade varumärkesplattform föreläste jag om 
de internationella och svenska måltidsresenärernas efterfrågan samt de senaste konsumenttrenderna inom måltidsområdet med insiktsmaterial från Visit Sweden. 

Jag gav även konkreta exempel på hur man kan använda sig av trenderna i sin egen verksamhet. 
 
På bild Madeleine Norum Placebrander.
“Tack för en mycket fin insats, ett strålande föredrag som verkligen var uppskattat av många. Du är en stjärna!”
 
Föreläsning Måltidstrender

 

Trender inom måltidsturism 30/1, 2023, Visit Dalarna

Under en kunskapsutvecklingsdag i Falun föreläste jag om de internationella och svenska måltidsresenärernas efterfrågan samt de senaste konsumenttrenderna inom måltidsområdet med fokus på måltidsturism med insiktsmaterial från Visit Sweden.

Jag gav även konkreta exempel på hur man kan använda sig av trenderna i sin egen verksamhet. 
 
Fler exempel finns på LinkedIn

Hållbara måltidstrender 3/4, 2023, Hufvudsta Gård

Inspirationskväll på temat “Gastronomisk Hållbarhet” för Hufvudsta Gårds kunder och samarbetspartners.

“Vi tar hållbarhetsfrågan på allvar och vi vill dela med oss av hur vi jobbar och varför det är så viktigt. På Hufvudsta Gård Boutique House har vi samlat några av våra samarbetspartners denna kväll för att prata om hållbar gastronomi, zero waste, cirkulär odling och mycket annat. Vi kommer även att bjuda på hållbar mat och dryck.”