Bianca Brandon-Cox

Restaurang Ärla – Stockholms nya kvarterspärla på Östermalm

Restaurang Ärla – Stockholms nya kvarterspärla på Östermalm

Idag den 6 december är det premiärdags för Stockholms senaste restaurangtillskott – Restaurang Ärla. Belägen på Östermalm, drivs denna nya kvarterskrog av det ambitiösa krögarparet Lotta Karlsson och Patric Blomquist, som tidigare bland annat drivit restaurang Hybrid i Enskede.

Namnet Ärla är en hyllning till restaurangens placering i kvarteret Sädesärlan, Lärkstaden.

Här handlar allt om hantverksskicklighet och smakupplevelser, både i köket och baren. Med en stark betoning på säsongens bästa råvaror, som i möjligaste mån är ekologiska, visar Ärla ett stort engagemang för hållbarhet. Inte bara genom maten, utan också i sitt inredningsval – största delen av lokalens inredning är kreativt återbruk från tidigare restaurangverksamhet.

Restaurangen erbjuder två rum; en matsal där gästerna sitter nära köket och där man kan njuta av en välkomponerad 3-rättersmeny till ett fast pris, samt en mindre baravdelning med ett urval av mellanrätter. På fredagar erbjuds dagens lunch samt en 3-rätters lunchmeny mellan 11.30-14.00.

Köksmästarna Lotta och Patric är inte nykomlingar i gastronomins värld. Lotta, med sin imponerande meritlista som inkluderar semifinalplatser i Årets Kock och en finalplats i Årets Ekokock 2023, utgör tillsammans med Patric, Årets Kock 1994, en dynamisk duo.

Mitt besök vid presseventet, som anordnades av Gastroagentur, bekräftade mina förväntningar – Restaurang Ärla är en riktig liten pärla.

Jag rekommenderar varmt ett besök!

 

 

Share this post