Bianca Brandon-Cox

Stjärnorna på Rox!

Stjärnorna på Rox!

Hantverk möter hantverk, konst möter konst!
Igår fick jag vara med om en oförglömlig måltidsupplevelse på Restaurang Oxenstiernan i Stockholm.

Upplevelsen passar in som ett klockrent exempel relaterat till en av de stora globala konsumenttrender inom måltidsturism som jag föreläser om “Stimulera sinnena – Matupplevelser”.

Trenden berättar om att det finns ett ökat sug efter sensoriska överraskningar, korsbefruktningar och personliga möten. Som här – där du som gäst – får möjlighet att njuta av Svenska Kocklandslagets tävlingsrätter på silversmeden och konsthantverkaren Sebastian Schildts specialdesignade uppläggningsfat (stora som små).

Kvällen innehöll även personliga möten och massor av gastronomiska berättelser med bland annat Sebastian och kock Ludwig Tjörnemo.

Detta toppades av en fantastisk fotoutställning i lokalen “Scents & Senses” där varje konstverk (Fotograf Gilles Bensimon) ackompanjeras med individuell doft (Parfymör Pierre Wulff) och glaskonst av Sebastian Schildt.

Under februari 2023 bjuder Restaurang Oxenstiernan in flera av landets främsta tävlingskockar för gästspel, så håll utkik efter nästa gästspel på hemsidan.

På bild: Michael Andersson, Elvira Lindqvist och Ludwig Tjörnemo.

Share this post