Bianca Brandon-Cox

Experttjänster inom marknadsföring och affärsutveckling

Jag brinner för att lyfta och hjälpa aktörer med värdeskapande marknadsföring och hållbar affärsutveckling. Med maten som motor vill jag utveckla företag, varumärken, platser, destinationer och regioner.” 
 

Bianca Brandon-Cox Productions erbjuder

Bianca Brandon-Cox Productions AB erbjuder en kombination av marknadsförings- och affärsutvecklingstjänster. 
Min expertis finns inom områdena mat, dryck, marknadsföring och besöksnäring med inriktning på hållbar affärs- och produktutveckling. Jag brinner för att inspirera besöksnäringsaktörer till hållbar utveckling och långsiktig framgång. 

Med min erfarenhet från Visit Sweden, där jag bidrog till att stärka Sveriges position som en attraktiv måltidsdestination, fortsätter jag nu att dela med mig av mina kunskaper genom föreläsningar, workshops och utbildningar till svensk besöksnäring. Min förhoppning är att genom inspiration och kunskap fortsatt bidra till företags- och affärsutveckling i hela Sverige. 

– Inspirerande och kunskapsfyllda föreläsningar och utbildningar
– Konsulttjänster för affärs-, produkt- och konceptutveckling
– Varumärkesutveckling och platsmarknadsföring
– Värdeskapande marknadsföring
– Professionell matfotografi och styling, samt filmproduktion

Föreläsningar samt kurser/workshops/utbildningar

Står du inför utmaningen att utveckla din regions besöksnäring? Vill du erbjuda dina besöksnäringsaktörer kunskapen att förstå och möta de svenska och internationella resenärernas behov? Är du intresserad av att utforska hur platsunika marknadsföringsinsatser och aktuella konsumenttrender kan omvandlas till hållbar produktutveckling?

Mina föreläsningar, kurser, workshops och utbildningar är noggrant utformade för att rusta besöksnäringsaktörer med nödvändiga verktyg och insikter inför framtiden. Oavsett om det är en intensiv timme eller en full dag, är målet att packa aktörernas “ryggsäckar” fulla med inspiration och praktisk kunskap. Deltagarna uppmuntras att skapa nya, spännande och hållbara produkter samtidigt som de får en fördjupad förståelse för internationella- och svenska resenärers önskemål och behov. Jag vill ge företagen kompetenserna att effektivt marknadsföra sina unika erbjudanden och säkerställa att de inte bara är redo för morgondagen utan även för de många dagarna som följer.

Exempel på tematiska paketeringar (varav flera kan ingå i uppdraget):

– Morgondagens resenärer
– Globala konsumenttrender 
– Måltidstrender och hur du kan dra nytta av dem
– Hållbar produktutveckling
– Korsbefruktande helhetsupplevelser inom natur, kultur och måltid
– Hållbarhetskommunikation i praktiken
– Potentialen inom måltidsturism 
– Internationell marknadsföring
– Utveckling och paketering av måltidsturismprodukter
– Konsten att skapa attraktivt content
– Storytelling (SEO-optimerad)
– AI som hjälpverktyg
– Optimering av digitala kommunikationskanaler
– Matfoto- och rekvisitastyling

Mina primära kundgrupper inom detta område är framförallt regionala turismorganisationer men även hotell- och restauranggrupper anlitar mig för att inspirera både sin personal och befintliga samt potentiella kunder.

Se exempel på föreläsningar här.

Jag är även workshopledare för Kurbits-Affärsutveckling för Besöksnäringen och undervisar i Tourism & Hospitality Marketing på IHM Business School.

Jag erbjuder även kurser inom matfoto- och styling.

Värdeskapande marknadsföring 
Som expert inom restaurangmarknadsföring hjälper jag både restauranggrupper och enskilda aktörer att bygga starka varumärken och en värdeskapande digital närvaro. Genom min bakgrund inom matfotografi och film, kombinerad med strategiska marknadsföringskunskaper, kan jag erbjuda tjänster som spänner från contentproduktion till marknadsföringskampanjer och utveckling av marknadsföringsstrategier. Mitt mål är att skapa personliga och platsunika berättelser som engagerar och berör både befintliga och potentiella gäster och som förstärker varumärket samt skapar långsiktiga relationer med målgruppen.

Matfoto och styling samt filmproduktion

Jag besitter specialistkompetens inom matfotografi, matstyling och rekvisitastyling. I min portfolio finns exempel på Redaktionella uppdrag, såsom ett urval av bilder från cirka 30 kokböcker, varav flera har tilldelats utmärkelser såsom “Bäst i världen”. I portfolion finns även Kommersiella uppdrag, som spänner från små matproducenter till stora matkoncept. 

“Biancas förtrollande bilder och djupgående kunskap om mattrender, i kombination med hennes engagemang, lyfte vårt arbete med boken ‘Smak på Sápmi’, där hon agerade både fotograf och formgivare, till en nivå vi knappt kunde drömma om. Boken är ett samarbete mellan traditionshållare, kockar och matentusiaster inom Slow Food Sápmi och har belönats med flera prestigefyllda internationella priser, däribland ‘Best of the Best 25 year anniversary 2020, Local Region Book Sweden and Arctic Book’ av Gourmand World Cookbook Awards samt ‘Bästa Regionala måltidslitteratur’ av Svenska Måltidsakademien 2014. Jag rekommenderar Bianca varmt som en underbar och mycket strukturerad samarbetspartner.”

Victoria Harnesk, ordförande för Stiftelsen Samefolket”


Produkt- och konceptutveckling “Taste of Place”

“Taste of Place” är en tjänst för produkt- och konceptutveckling som är skapad för att frambringa nya, hållbara och marknadsledande produkter och paketlösningar inom måltidsturism. Med min bakgrund inom upplevelsebaserade koncept och en brinnande passion för innovation, bistår jag företag inte bara med analys och optimering av befintliga måltidskoncept, utan också med att utveckla nya paketeringar.

Genom “Taste of Place” får företag tillgång till omfattande expertis och kreativa strategier för att skapa minnesvärda, hållbara och lönsamma produkter för måltidsturism som verkligen utmärker sig.

 

Varumärkesutveckling, destinationsmarknadsföring och platsmarknadsföring

Få hjälp med att bygga ett starkt varumärke som lockar invånare, besökare och företag genom ett analysarbete som syftar till att identifiera er unika attraktionskraft på marknaden. Jag hjälper er med nulägesanalys samt strategiarbete och därefter fördjupar vi oss i utvecklingen av koncept och nya produkter samt marknadsföringsinsatser riktade mot utvalda målgrupper.